Pelikaanbak 1.80 m

Frame Euro aansluiting Pelikaanbak cilinder HydrauliekslangenPelikaanbak zijschotten Pelikaanbak cilinder

Inter-tech pelikaanbak 1.80 m

€ 2.169,- excl. BTW

Gratis bezorgd

n

Over Pelikaanbakken

Een pelikaanbak is het best te omschrijven als een multifunctionele grijpbak met een hydraulische klem. Andere benamingen zijn ook wel krokodillenbakken of silagegrijpers. Pelikaanbakken kunnen worden ingezet om efficiënter, sneller en schoner te werken in vergelijking met traditionele grondbakken. Naast werkzaamheden op- en rond een agrarisch bedrijf zijn pelikaanbakken ook inzetbaar in andere branches, zoals bijvoorbeeld bij hoveniers en boomkwekers.

 

Productomschrijving

Niet alleen is de pelikaanbak 1.80 meter is de uitermate geschikt voor tractoren met frontladers, ook zijn ze geschikt voor (kleinere) shovels. Net zoals andere maten is de bak zwaar en degelijk gebouwd. Het mes aan de onderkant van de bak is daarom van Hardox staal. Hardox is een speciale, harde slijtvaste staalsoort met de bedoeling zeer lang mee te gaan. Aanvullend, ten eerste bevat de bak dikke stevige tanden met diverse verstevigingsstrippen. Ten tweede zijn de zijschotten uitneembaar. Daarmee kunnen strohokken eenvoudig worden uitgemest. Ten derde zitten er steunen in de bodemplaat van de bak. Daarnaast zijn de dubbelwerkende cilinders van goede kwaliteit. Evenzeer is er hoogwaardige poedercoating lak aangebracht op de bak. Ten slotte zijn de hydrauliek koppelingen standaard man en vrouw, maar kunnen uiteraard gemakkelijk worden verwisseld.

 

Productinformatie

  Zeer degelijk, zwaar gebouwd

  Hoogwaardige poedercoat lak

  Uitneembare zijschotten

  Hardox mes

 

Gebruiksdoel

Pelikaanbakken zijn als universele werktuigen bestemd voor het laden, grijpen en vervoeren van losse materialen zoals silage, stro, stalmest en / of compost. Tevens kan de bak worden gebruikt voor het laden van stukgoederen zoals stro- en silagebalen, mits de afmetingen en het gewicht passend zijn. De bak is niet bedoeld voor het grijpen van grassilage uit een rijkuil / sleufsilo. Maak in voornoemde situatie gebruik van een kuilsnijder. De pelikaanbak kan worden gebruikt om deze gesneden grassilageblokken in een voerwagen te laden. Daarnaast kan de pelikaanbak met geopende klem ook (beperkt) worden gebruikt als universele (grond/volume)bak, pas echter op dat de klem niet tegen de machine aankomt. Daarnaast is de bak niet geschikt voor het laden en grijpen van stukken materiaal zoals stenen of hout (bij bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden) omdat deze de klem kunnen beschadigen of verbuigen.

 

Aankoppeling

De bak is standaard uitgerust met EURO aansluiting. Andere aansluitingen dan EURO zijn leverbaar tegen meerprijs.

 

Technische gegevens

De bak weegt 504 kg en de inhoud is 0.78 m3.

 

Klantreferenties

Kijk bij nieuws, referenties of video’s voor bijvoorbeeld ervaringen en meer informatie!

Pelikaanbakken april 2018

 

Gebruiks- en veiligheidsinstructies

We willen graag dat je jarenlang werkplezier gaat hebben van de bak. Neem de gebruiks- en veiligheidsinstructies goed door voor een lange levensduur en veilig gebruik:

 • Smeer de 3 draaipunten van de bak met behulp van de smeernippel regelmatig door.
 • Zet altijd voldoende druk op het laadgoed, de tanden van de bak dienen zich veilig vast hebben geklemd in het materiaal.
 • Laad de bak zo gelijkmatig mogelijk om de druk op de klem te verspreiden.
 • Voer de bak uit met een gelijkloopventiel of gelijkloop motor als de bak wordt gebruikt aan machines met een hydraulisch systeem met hoge capaciteit zoals shovels en verreikers.
 • De openingswijdte vanaf het mes gemeten tot de bovenkant van de klem is ca. 150 cm. Pas op dat de klem niet tegen de cilinders van de machine aankomt als de bak achterover wordt gehouden. Overweeg in dit geval om de openingswijdte te beperken door klossen in de cilinder te plaatsen of middels een hoek op de bak te lassen.
 • Bekijk hier meer gebruiks- en veiligheidsinstructies.

 

Verzending

De verzending van een pelikaanbak is gratis binnen Nederland en België. Door middel van Track & Trace kun je de bestelling online volgen. Je krijgt de code evenals het zendingsnummer per mail toegestuurd.

 

Levertijd

We streven ernaar alle maten pelikaanbakken voorradig te hebben. Informeer naar de levertijden.

 

Verder

De prijs is exclusief 21 % BTW. Heb je vragen of wil je daarnaast advies van een gebruiker, neem gerust contact op of kijk bij veelgestelde vragen.

 

Bestellen

  Bedrijfsnaam

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail adres

  Telefoonnummer

  Breedte

  2.20m

  Aankoppeling machine

  Euro aansluitingAnders
  In geval van anders, graag beneden aangeven welke

  Eventuele opmerkingen